Izgradnja Velnes i Spa centara
u Crnoj Gori
Kontaktirajte nas
raznovrstnost spa

Stručnjaci kompanije «Montelgroup», organizuju za Vas izgradnju SPA : privatnih zona, sauna, banja , bazena ili spa kompleksa po sistemu ključ u ruke u Crnoj Gori. Sa nama ćete realizovati muntifunkcionalni kompleks koji će Vam mnogo godina služiti kao izvor pozitivnih emocija. Izgradnja javnih spa centara za hotele u Crnoj Gori – profitabilno ulaganje materijalnih sredstava. Ključni aspekti potrošača pri odabiru hotela su: lokacija, cijena, kvalitet smještaja i dostupnost spa centara i bazena za odrasle i djecu. Spa centar ce biti glavni dio Vašeg hotela i donosiće dodatni prihod. Preporučljivo je naručiti projekat kod jednog izvođača Montelgroup , koji je odgovoran za izgradnju bazena i spa- kompleksa.

Usklađenost sa rokovima
Jedan izvođač
Visokokvalitetna izgradnja
Kupatila i saune
Finska sauna – suva kupka sa suvim toplim vazduhom temperature vazduha je 70-90 stepeni Celzijusa sa vlažnošću 5-15%. Temperatura vazduha u parnoj sobi može dostići i do 140 stepeni.
U ruskoj banji vlažnost je oko 20-65% ( “VRELA”, “KLASIČNA”) a temperatura – oko 70 stepeni Celzijusa . Pri takvoj temperaturi i vlažnosti grančice se ne osuše tokom procesa stvaranja pare i disanje je manje- više konfortabilno. Prijatnost disanja je određena količinom vodene pare koja se stvara prilikom padanja vode na zagrijane kamene ploče.
Savremeno tursko kupatilo je jedna soba - parna soba. Tursko kupatilo ima visoki procenat vlažnosti 80-100% i relativno nisku temperaturu od +40 do +45 Celzijusa.
Prostori sa zagirjanim nišama i mjestima za sjedjenje u sredini kojih se nalazi konstrukcija sa metalnim poslužaonicima koji se zagrijevaju i na kojima se nalaze različite biljke ( lavanda , kamilica, žalfija) i drveni kotao. Iz drvene posude na savakih 5-6 minuta voda se izliva na zagrijane biljke i stvara se aromatična para . Temperatura se povremeno povećava i dostiže 52-55 C – vlažnost 50-60% i nema opterećenja za srce.
U slanoj banji temperatura vazduha dostiže približno 65 stepeni Celzijusa a relativna vlažnost vazduha oko 30%. Ako se temparetura u sobi održava na nižoj temperaturi od približno 40-45 stepeni Celzijusa – onda vrijeme boravka u parnoj sobi može biti 20-30 minuta.
Infracrvena sauna je zatvorena soba opremljena uređajima za emitovanje infracrvenih zraka. Radna temperatura za saunu može se smatrati 37-47 stepeni.
U srcu aromatične saune je uticaj prirodnih aromatičnih ulja i ljekovitog bilja na ljudksi organizam što je dodatno pojačano dubokim zagrijevanjem tijela.Temperatura dostiže vrhunac na 55 stepeni Celzijusa. Kao dio opreme za aromatičnu saunu javlja se prije svega pećnica sa kontrolnom tablom, sistemom aromatizacije i pare. Kugle su obično opremljene posebnim dozerima kojima se može upravljati preko kontrolne table.
Parno kupatilo urađeno po sistemu hamama , kompletno urađeno od kamena sa zagrijanim mermernim pločama za sjedjenje , ležaljkama, stolovima i „toplim podovima“. Temperatura vazduha u takvoj parionici dostiže 40-60 stepeni Celzijusa pri vlažnosti 100%. Sadrži dva bazena – jedan sa hladnijom (20-25 °C) vodom, drugi- zagrijan na 40-45°C.
Sardži karakteristike egipatskog kupatila- parionica sa laganom parom koja se širi i udobnom niskom temperaturom 30-45 °C pri vlažnosti 80-100%. Pored toga , u egipatskim kupatilima se praktikuje liječenje blatom i masažama aromatičnim uljima.
Sanarium ( Hromoterapija)- novi komoleksni metod termoterapije, koji kombinuje tradicionalnu saunu, kao i zvučnu terapiju, terapiju pomoću boja i aromaterapiju i uz sve to posjeduje opremu za doziranje kiseonika. Sanarium je opremljen sistemom osvjetljenja ( sa konzolom za selekciju boja), ozvučenjem za reprodukciju opuštajuće muzike ili zvukova prirode. Toplota se održava na nivou 40 do 60°C sa vlažnošću vazduha od 20-50%.
Vazduh u bio sauna se zagrijava do 40-60°C a vlažnost vazduha je 55-65%.
Temperatura u kaldarijumu je udobna , od 37 °C do 45°C, a vlažnost je pritom visoka , što stvara prijatne uslove za odmor.
Lakonijum – je grčka sauna, jedan od tipova toplih i suvih sauna, u kojima se toplota stvara od zagrijanih kamenih ploča. Temperatura iznosi od 45 do 55°C pri vlažnosti vazduha od svega 12-25%. Ergonomske klupe I ležaljke su u zakrivljenoj formi koju oblikuje mozaik. Temperatura površine za sjedjenje je 30-35°C, poda 40 do 45°C, zidova 60 do 70°C. Najčešće, se u centru nalazi mala Fontana sa pitkom vodom.
U SPA centrima se afrička kupatila koriste u svrhu terapije toplim pijeskom uz pomoć posebne opreme. To su posebne kade ili korita sa električnim zagrijevanjem napunjena pijeskom.
SEKTORI SPA KOMPLEKSA
Zidovi su obloženi solju, a enterijeru doprinose i tematske boje , koje stvaraju osjećaj boravka u stvarnoj podzemnoj pećini. Glavni uređaj za sprovođenje halotepije je halogenartor koji ispunjava vazduh u sobi sitnim (1-5 mikrona) česticama soli.
Tepidarijum (Tople klupe) je suva parna soba, urađena u kamenu ili mermeru , sa niskom temperaturom vazduha od 35 do 45°C, I vlažnošću do 30%-40%. Tempeartura ležaljki i sjedišta održava se na 37-38°C.
Savremeni fotarij (sunčana soba) je posebna konstrukcija koja uključuje čvrsti okvir I posebno osvijetljeni plafon. Za stavranje željenog efekta koriste se najsavremenija fluroscentna svijetla.
Sniježne sobe su jako koristan dio SPA centara , fitnes klubova i rekreativnih centara. Nakon saune ili kupatila, kontra procedura sa snijegom u SPA tretmanima se koristi da bi se osjetila granica između niskih i visokih temperature . Neophodan je set opreme za hlađenje, postrojenje za prizvodnju snijega i materijali za toplotnu izolaciju.
Ledena fontana –je uređaj za proizvodnju mekanog leda ( mekane pahuljice leda poput snijega) koji služi za brisanje tijela nakon kupanja.
Šetalica Taosensa – je jedinstvena inovativna oprema, izgrađena na bazi stare medicinske tehnike refleksije stopala , stimulativni efekat potvrđen kliničkim iispitivanjima.
Dio za odmor, kao i dio za relaksaciju od velikog su značaja u svakom Spa centru, nezavisno da li je u pitanju spa kompeks, banja, ili privatna ili javna sauna. Materijali koji se koriste za završnu obradu treba da budu visoko otporni na vlagu. Dizajn treba da bude umirujući.
U sobama za masažu potrebno je stvoriti sve neophodne uslove za prijatan odmor, prije svega temperatura treba biti 23-24°C, zvučna izolacija , prijatno osvjetljenje i opuštajuća atmosfera.
BAZENI I ATRAKCIJE
Izgradnja bazena «skok u vodu» u Crnoj Gori je važna aktivnost kompanije «Montelgroup», čiji stručnjaci imaju dugogodišnje iskustvo u ovoj oblasti. Naša kompetencija uključuje izgradnju betonskih bazena, kao i ugradnju kompozitnih konstrukcija. Izvodimo kompletnu listu radova koji se odnose na projektovanje, izgradnju i puštanje u rad. Postoji mnogo dodataka uz bazene koje imamo u ponudi zajedno sa izgradnjom mini akva –parkova.
Font za kupanje, je oblik za kupanje napunjen vodom u koji osoba može da zaroni. Prvobitno se napuni što hladnijom vodom kako bi osoba mogla zagrijana brzo uroniti, i rashladiti se. Najbolje je planirati izgradnju istovremeno sa izgradnjom sauna.
Ležaj za aeromasažu raspršuje vazduh koji se pumpa u bazen sto rezultira stvaranjem puno mjehurića čineći efekat masiranja prijatnijim ( takozvani efekat biserne kupke).
Tuš doživljaja predviđen je da radi u nekoliko režima: tropske kiše, ledene kaskade, engleske magle, brzi uzburkani potok, milovanje lagane kiše. Unutrašnjost tuša radi se pomoću 3D vizualizacije.
Ledena rupa daje dodatnu mogućnost za ekstremno hlađenje bez obzira na na doba godine i vremenske prilike. Takođe je dobar način da se rashladi tijelo posle saune, banje ili hamama. Temperatura vode kreće se od 0 do 1 °C.
Kneip staza može imati različite forme i oblike, ali je zajeničko za sve da imaju po nekoliko rezervoara sa hladnom (10-12⁰С) i toplom (28-30⁰С) vodom; naizmjenično gaženje u hladnu pa toplu vodu stimuliše cirkulaciju krvi u organizmu.
Float spa je cijeli system, kompleks, za privatnui i javnu upotrebu koji se sastoji od kapsule, tehničke jedinice i rezervoara za vodu. Omogućava Vam da osjetite silu zemljine teže.
Float SPA soba je otvoreni bazen napunjem vodom sa visokom koncentracijom soli. Za razliku od kapsule, bazen nema poklopac, sto omogućava ljudima koji pate od klaustrofobije da bolje podnesu postupak potapanja.
Hidromasažni bazeni su jedan od najuspješnijih otkrića za odmor i rekreaciju.
Naručiti usluge

Dobiti savjet o vašem projektu